Špiljarenje u afteru

Nakon buđenja pokrivenih svilom na Žici, družina je vidjela poziv Cimija u Vacap grupi za posjet Velibitaškoj jami na Medvednici. Spavaći sa Žice: Paula, Dando i Veljac odlučili su se pridružiti ugodnom Cimijevom pozivu, na koji se je još odazvali Karla i Zvone. Brzim i jednostavnim dogovorom svi su se skupili na vrhu Zelene magistrale i čekajući, ali ne dočekali, koordinate ulaze krenuše prema jami.

Prva Velebitaška jama:

Našli jamu, Cimi postavlja, spusti se 3-4 metra i kaže: Zarušila se Velebitaška jama. Veljac gleda i skuži, pa to nije ta jama. Krenuli oni malo tražit i eto ponovo našli jamu. Usput, tu negdje Dando nestaje.

Druga Velebitaška jama:

Ovaj put Zvone postavlja, Veljac mu priča o zviježđu sidrišta u stropu nakon suženja i o devijatoru na sredini vertikale. Najednom Zvone je na dnu jame, sidrišta nema, usko je u ……….., ali barem ima devijator (na pješčanom satu). Krene za njim Cimi, spusti se 3-4 metra i kaže: Ovo nije Velebištaka jama. Bez obzira na sve za Cimijem je ušla Karla, svladala suženje i spustila se do dna. Zatim je krenula hrabra Paula. Međutim party školaraca ostavio je traga, pa je suženje izgledalo nemoguće za dezorijentiranu Paulu. Veljac je još probao pronaći pravu Velebitašku jamu, no brzo je odustao.

Paula odmara
Foto: Veljac

Uslijedio je poziv uznemirenog Igija, koji je zabrinuto pitao jesmo li svi izašli iz jame. Pošto je ekipa tek krenula prema van, Igiju je obećano da će mu se obavezno javiti kad svi budu na sigurnom. Jadan Igi je imao noćne more, pa se zabrinuo za svoju družinu (isto psihotični trag od partyja školaraca).

Iz rupe, redom su izašli: Karla, Zvone, Cimi. Tada je i Paula izašla iz svog laganog bunila/sna. Kreće „kratko“ spremanje, javljanje Igiju i pranje opreme na obližnjem potoku. Još jedan GinTonik u Klubu i dosta za After.

Neki su se sportirali, neki čilali, a neki su se prosvijetlili. Do neke druge, treće, četvrte…. Velebitaške jame.

Prosvjetljenje
Foto: Veljac

Piše: Velimir Ivačić