Speleološka ekspedicija ‘Srednji Velebit 2021’ – poziv

Drage špiljarke i špiljari svih kategorija,

Speleološki klub Ozren Lukić u sklopu aktivnosti Komisije za speleologiju HPS-a organizirat će speleološku ekspediciju ‘Srednji Velebit 2021’  na području Kalanjeve ruje unutar parka prirode Velebit.

Trajanje ekspedicije: 31.7.-8.8.2021.

Cilj ekspedicije je nastaviti speleološka istraživanja oko područja kampa s detaljnijim istraživanjima prema Bužimskom bilu i mjestu Jadovno, odnosno jugoistočno od mjesta kampa.

Poslastica ekspedicije je već postavljeni ponor Pepelarica, najdublji speleološki objekt srednjeg Velebita dubine -347 metara. Ponor je većim dijelom već istražen, pa za sve koji žele posjetiti objekt i iskusiti nešto veću dubinu, ovo je odlična prilika.

Do kampa se može doći iz više smjerova. Vidi kartu ispod. Preporučujemo dolazak iz smjera Gospića po plavo označenoj cesti „Jadovno – Kalanjeva ruja“, jer je makadam friško poravnat.

Kamp je smješten u blizini makadamske ceste (potrebno se „spustiti“ s makadama) uz zapuštenu lovačku kuću na Kalanjevoj ruji.

Koordinate kampa u HTRS96: 394820 , 4940190

Kotizacija je 30 kn/dan, odnosno 200 kn/cijela ekspedicija. U istu je uključen 1 topli obrok dnevno, doručak i hrana za terene. Ostale želje u obliku hrane i pića donosite sami.

Na području kampa nema pitke vode, pa donesite vode koliko mislite popiti po danu (čim više to bolje!!).

U kampu će biti agregat za punjenje prvenstveno opreme potrebne za istraživanje, a zatim i osobnih stvari. Na mjestu samog kampa ima signala.

Prijave šaljite putem google forms-a na ovom linku.

Prijave su otvorene do 23.7. Ukoliko netko nije u mogućnosti prijaviti se do navedenog datuma, neka se javi voditelju ekspedicije telefonski ili SMS-om.

Voditelj ekspedicije:

Velimir Ivačić

mob: 0955125550

mail: veljacivacic@gmail.com