Speleološka ekspedicija ‘Srednji Velebit 2020’ – poziv

Poštovani,

Speleološki klub Ozren Lukić u sklopu aktivnosti Komisije za speleologiju HPS-a organizirat će speleološku ekspediciju ‘Srednji Velebit 2020’  na području parka prirode Velebit i nacionalnog parka Sjeverni Velebit u terminu :

Trajanje ekspedicije: 1.-9.8.2020.

Plan ovogodišnje ekspedicije je premjestiti istraživanja na novo područje, točnije na područje oko vrhova Medin golić, Pištolin golić i Crni vrh, te lokalitetima Repuševac, Medina dulibica i Pusova draga, kao i nastavak istraživanja na područjima i u objektima sa prošlih ekspedicija. U planu je nastaviti istraživanja na Šatorini, Dokozincu i Maljević brijegu.

Kako do kampa? (vidi kartu ispod)

Istraživački kamp bit će smješten u blizini ceste koja vodi prema Dokozina planu, točnije uz planinarsku stazu Alan – Štirovača. Do mjesta kampa najlakše je doći Velebitskim cestama prema Štirovači, te dalje cestom od Mrkvišta prema Alanu gdje se put odvaja u smjeru juga (oznaka za Dokozina plan) te nakon Dundović padeža parking na prvom proširenju i planinarskoj markaciji za Štirovaču. Od mjesta parkinga do mjesta kampa ima svega 2 minute hoda.

Koordinate kampa (HTRS) : 384475, 4951795

Kotizacija: 30kn/dan ili 200 kn cijeli kamp

U kotizaciju su uključeni večernji topli obroci te doručak i hrana za terene. Posebne želje u vidu prehrane i pića ispunjavajte sami.

U kampu nema pitke vode te će se na dnevnoj bazi autom dopremati sa izvora na Štirovači, stoga molba da i sami ponesete količinu vode za osobne potrebe (3 l po osobi minimum).

U kampu će biti agregat za punjenje prvenstveno opreme potrebne za istraživanje, a zatim i osobnih stvari.

Na samom mjestu kampa nema signala, no može ga se uhvatiti na obližnjim vrhovima 40-50 minuta hoda od kampa ili na prijevoju Veliki Alan (kod planinarskog doma Alan) koji je na 20-ak minuta vožnje od kampa.

Prijave: Na ekspediciju se možete prijaviti putem ovog linka.

Voditelj ekspedicije:

Damir Janton

damirjanton@gmail.com

091/592 22 17