SKOL čisti na Učki!

Dragi prijatelji, 

Speleološki klub Ozren Lukić u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, u subotu 21. svibnja organizira volontersku edukativno – ekološku akciju „Čisto podzemlje Parka prirode Učke“. 

Cilj akcije je sanacija divljih odlagališta otpada na području Učke i Rašpora, te edukacija o posebnosti speleoloških objekata i problemima koji mogu nastati zbog zagađenja krškog podzemlja.

U Centru za posjetitelje Poklon će se održati edukativna predavanja:

  • 10.00 – 10.30 Predavanje “Upoznajmo svijet speleologije”, Andrea Deklić, mag.geog. (CZP Poklon, konferencijska dvorana)
  • 10:45 – 11.30 Predavanje “Inicijativa Čisto podzemlje”, Damir Janton, mag.educ. (CZP Poklon, konferencijska dvorana)

Park će povodom svog rođendana i godine dana od otvorenje Centra omogućiti piosjetiteljima predavanja ulaz i razgled s 50% popusta na ulaznicu.

Pozivamo vas da dođete poslušati odlična predavanja i razgledati novi postav Centra.

Za predavanje i stručno vodstvo može se prijaviti na stranicama Parka: https://www.pp-ucka.hr/rodendan-parka-prirode-ucka-i-centra-za-posjetitelje-poklon/

Paralelno s predavanjem speleolozi će krenuti s ekološkom akcijom “SKOL čisti na Učki” gdje će se izvlačiti otpad iz dva speleološka objekta. Jame na Pricejku i Jame kod Rašpora.

Akcija se provodi u suradnji s Gradom Opatijom i Općinom Lanišće, te uz veliku podršku speleologa iz cijele Hrvatske i Inicijative Čisto podzemlje

Sačuvajmo naše krško podzemlje 🙂