Prijave za speleoškolu 2018

Prijave su završene, te je škola u tjeku.

Speleološki klub Ozren Lukić održat će speleološku školu u razdoblju od 8.3. do 15.4.2018. godine. Škola se sastoji od ukupno 23 predavanja u 6 termina, te 2 jednodnevna i 4 dvodnevna terena. Predavanja će se održavati četvrtkom na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu s početkom u 18:00 sati u trajanju od oko 2 sata. Vikendima se organiziraju tereni, gdje se odrađuje praktični dio, odnosno kretanje po speleološkim objektima – špilje/jame, tehnike kretanja po užetu, orijentacija u prirodi i u speleološkim objektima, topografsko snimanje objekata itd. Dvodnevni tereni odvijat će se u prirodi, za što je potrebna oprema za boravak u prirodi. Uz navedeno predviđena su 3 termina dodatnih vježbi svladavanja speleoloških tehnika na tunelu u Gračanima.

Program škole usklađen je s pravilima Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza, a detaljan raspored predavanja i terene možete vidjeti ovdje.

Speleološka škola uključuje:

  • 23 predavanja u 6 termina (četvrtkom)
  • 6 terena – 2 jednodnevna i 4 dvodnevna (vikendom)
  • 3 termina dodatnih vježbi na tunelu u Gračanima (srijedom)
  • godišnju članarinu u Speleološkom klubu Ozren Lukić
  • godišnju članarinu u Hrvatskom planinarskom savezu
  • upotrebu osobne speleološke opreme za vrijeme trajanja škole

Po završetku škole, održat će se ispit iz teoretskog i praktičnog dijela, nakon čega polaznici škole (ukoliko zadovolje kriterije) stječu naziv speleološki pripravnik.

Prijave su otvorene do 26.2.2018. godine, a broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete putem prijavnice, odnosno dolaskom na sastanak Kluba.

Prijavnicu, kao i ostala pitanja pošaljite na email: skol@skol.hr , ili voditelju škole.

Voditelj škole: Velimir Ivačić: 095/512-5550; veljacivacic@gmail.com