Izborna Skupština SKOLa

Piše: Karla Štiberc

U četvrtak 10. veljače 2022. godine održana je godišnja i izborna Skupština Speleološkog kluba Ozren Lukić. Skupštini je prisustvovalo 19 članova kluba i jedna gošća, a smjestili smo se u prostorije HGSS stanice Zagreb (Žica).

Predsjednica kluba, Julija Capjak otvorila je skupštinu i predložila dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen. Uslijedili su izbor Radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja Zapisnika te utvrđivanje kvoruma Skupštine. Nakon toga, članovi Predsjedništva ponosno su pročitali godišnje izvještaje 2021. godine. U prethodnoj godini bilo je speleoloških akcija, čišćenja, učenja, napredovanja, planinarenja, trčanja, skijanja, penjanja te još mnogo drugih aktivnosti i uspjeha koje su postigli članovi Kluba.  

Nakon osvrta na prekrasnu godinu koja je iza nas, uslijedilo je razrješenje dužnosti članova Predsjedništva i zastupnika Kluba te izbor novog kadra za iste pozicije. Za zastupnike Kluba izabrani su Julija Capjak za predsjednicu, Lana Kekelj za Dopredsjednicu te Igor Knež za tajnika. Za članove Predsjedništva izabrani su Matea Šmintić, Danijel Stanić, Zvonimir Penava i Karla Štiberc. Nakon izbora pročitan je ispunjen plan rada za 2022. godinu koji je jednoglasno prihvaćen uz predloženu nadopunu. Za kraj se razgovaralo o ovogodišnjoj ekspediciji, novim idejama, motivaciji za istraživanje te sudjelovanju u svim aktivnostima Kluba.

Uz speleološka istraživanja, ekspediciju, speleološku školu, sudjelovanje na projektu „Čisto podzemlje“ i drugim projektima, sudjelovanje na seminarima i organizacija istih, u planu su još aktivnosti poput planinarenja, trčanja, penjanja, novo uvedenog planinarskog skijanja i drugih. Ambiciozni i motivirani članovi Kluba puni entuzijazma i energije vesele se početku još jedne speleološke godine. Novoizabrani zastupnici Kluba i članovi Predsjedništva zahvaljuju Klubu na ukazanom povjerenju koje će se svakako potruditi opravdati