Speleološki ispiti za nazive Speleolog i Instruktor speleologije 29.-31.1.2021.

U subotu 30. i nedjelju 31. siječnja održani su speleološki ispiti za nazive Speleolog i Instruktor speleologije Komisije za speleologiju HPS-a. Ispit je održan u prostorijama HGSS stanice Zagreb, tzv. Žici.

Ispit je položilo svih 11 kandidata za naziv Speleolog te obje kandidatkinje za naziv Instruktor speleologije. Svi kandidati morali su predati uredno popunjene speleološke kartone, nacrte i pripadajuće zapisnike da bi pristupili pismenom dijelu ispita. Nakon pismenog dijela svi su kandidati prošli i praktične dijelove ispita: samospašavanje, sistem Sv. Bernard i tirolske prečnice, orijentacija i kartografija, speleološka dokumentacija, opremanje speleoloških objekata i pružanje prve pomoći.

Ispit je položilo i troje članova Kluba pa su tako Julija Capjak (značka br. 274), Zvonimir Penava (značka br. 275) i Ivor Perković (značka br. 276) postali novi Speleolozi. Damir Janton bio je član ispitne komisije.

Od kada je SKOL postao članom Komisije za speleologiju HPS-a 2016. godine 11 članova steklo je naziv Speleolog a jedan član je postao Instruktor speleologije.

Čestitke novim Speleolozima te sreća u daljnjem radu.

Tekst i fotografije: Damir Janton