Speleološka ekspedicija “Pepelarica – Srednji Velebit 2017”

PRVI POZIV

 

Speleološka ekspedicija ‘Pepelarica – Srednji Velebit 2017’

 

Poštovani,

Speleološki klub Ozren Lukić u sklopu aktivnosti Komisije za speleologiju HPS-a i Zagrebačkog speleološkog saveza organizirat će speleološku ekspediciju ‘Pepelarica – Srednji Velebit 2017’  na području parka prirode Velebit u terminu :

 

Trajanje ekspedicije: 01.-09.07.2017.

 

Plan ovogodišnjih istraživanja  je topografsko snimanje ponora Pepelarica (-358m) uz daljnje istraživanje u objektu. Osim speleoloških istraživanja u planu je i niz drugih znanstvenih istraživanja, fotografiranje i speleoronilački uron ukoliko uvjeti dozvole. Osim istraživanja u Pepelarici, istraživalo bi se u ponoru u Kalanjevoj ruji (-46m) te u ponoru na Grginom bregu (-109m). U planu je i daljnje rekognosciranje okolnog područja te istraživanje novopronađenih objekata, kao i mogućnost daljnjeg istraživanja na području sa prethodne ekspedicije (speleološka ekspedicija ‘Srednji Velebit 2016’).

 

Istraživački kamp bit će smješten u blizini lugarnice na Kalanjevoj ruji (10-tak minuta hoda od ponora Pepelarice). Do kampa će se moći doći automobilom, najbrži i najlakši put je iz smjera Gospića preko sela Jadovno.

 

Prijavnicu preuzmite ovdje.

Download application here.

Detaljnije informacije u drugom pozivu. Sva pitanja šaljite na kontakt ispod.

 

 

Voditelj ekspedicije:

Damir Janton

damirjanton@gmail.com

091/592 22 17