Skupština Speleološkog Kluba Ozren Lukić!

14. veljače 2020. godine održana je godišnja Skupština Speleološkog kluba Ozren Lukić. Predsjednik Kluba, Velimir Ivačić, otvorio je Skupštinu pozdravnim govorom te uputio prisutne u dnevni red. Redom su obavljene protokolarne stvari, od utvrđivanja kvoruma do čitanja godišnjih izvješća. Tako su redom svi prisutni bili obaviješteni o stanju klupske blagajne, arhive, biblioteke, oružarstva te je za kraj pročitan i tajnički izvještaj o klupskim aktivnostima u 2019. godini.

foto: Roman Leopold

S ovom je Skupštinom razriješeno dosadašnje vodstvo Kluba. Nakon toga, predloženo je novo Predsjedništvo, čiji je prijedlog jednoglasno prihvaćen. Novo vodstvo Kluba čine, Julija Capjak kao Predsjednica, Ana Kamenski kao Dopredsjednica i Damir Janton kao Tajnik.

Novoizabrana Predsjednica zahvalila je dosadašnjem vodstvu na radu i ukazanom povjerenju. Pogled prema budućnosti ovisi o ostvarenim temeljima u prošlosti. U skladu s time treba naglasiti što je u neposrednoj prošlosti prethodno vodstvo, na čelu s predsjednikom Velimirom Ivačićem donijelo Klubu i što je Klub postigao pod njegovim vodstvom. Po prvi put nakon odlaska s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta imamo vlastite prostorije koje imamo u najmu od Grada Zagreba, ali smo i jedini korisnici tih prostorija, što je pravo osvježenje i veliki poklon članovima i klupskom oružarstvu, arhivi i biblioteci.

Pod bivšim se vodstvom SKOL uključio u projekt Male škole speleologije u suradnji sa ZSS-om, što je prvi projekt takvog tipa još od ‘Škole krša’ na Slunjčici koji smo provodili 2011. godine. Osim projekta uspješno su provedene speleološke ekspedicije na Velebitu kao i speleološke škole koje iz godine u godinu povećavaju kadar aktivnih članova. S početkom 2020 . godine Klub broji jednog instruktora speleologije, osam speleologa, 20 speleoloških pripravnika i pet speleoloških suradnika.

foto: Roman Leopold

Osim zahvala, nova Predsjednica je iznijela i Godišnji plan aktivnosti u koji su uključeni razni projekti, speleološka istraživanja diljem Hrvatske, speleološka ekspedicija, speleološka škola i druge vrste speleološke edukacije i sl. Za kraj, prisutnima na Skupštini su se obratili i gosti te su Klubu tom prilikom dodijeljene i zahvalnice za uspješnu dugogodišnju suradnju od strane speleološkog odsjeka Velebit i speleološkog odsjeka Željezničar. Nakon službenog dijela, brojni sudionici nastavili su se družiti u klupskim prostorijama u neformalnom tonu do kasno u noć.

foto: Damir Janton

Napisali: Damir Janton i Ana Kamenski