SKOL-ovih prvih 20. godina

U petak, 16. prosinca 2022. obilježili smo 20. rođendan našega Kluba. Svečana skupština održana je upravo na mjestu gdje je i sve počelo, u prostorijama na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. Nakon kratke uvodne riječi našeg Nikole, Roman je održao kraću prezentaciju o 20 godina rada Kluba.

Nije bilo lako sročiti u nešto manje od pola sata sve dogodovštine i postignuća no zaključak je da zbilja imamo čime ponositi. Nakon prezentacije, Nina i Velimir su podijelili zahvalnice brojnim prijateljima, suradnicima i ustanovama s kojima smo i s kojima još uvijek sjajno surađujemo i družimo se na raznim istraživanjima, projektima i ostalim druženjima. Karla je podijelila zahvalnice nekolicini članova za izniman doprinos i razvoj Kluba.

Nakon svečanog dijela još smo se kratko podružili u prostorijama Fakulteta a nakon toga smo otišli u Brvnaru gdje smo se uz iće i piće, te naše Breskvice, kojima se ovim putem zahvaljuejmo, zabavili do kasnih sati, a oni najhrabriji dočekali su i dan uz pjevanje, ples i druženje. Hvala svima koji ste došli, a kako je zapravo bilo možda je najbolje sažeo naš Mateo, poznatiji pod nadimkom Cigo.

20 nam je godina tek!

Što reći nakon ovakvog derneka, osim `ko nije bio nek` mu bude žao! Klub je u svojih 20 godina postojanja prošao veliki put od skromnih početaka studentskog kluba na RGN fakultetu, krpanja s opremom i ljudstvom do ovoga što je danas. Kluba s preko 50 članova, koji je stvorio vrhunske speleologe, znanstvenike, instruktore, pročelnika Komisije, gorske spašavatelje, alpiniste koji penju najviše stijene svijeta i ono najbitnije od svega – Ljude. Ljude koji će uskočiti kad ti treba, ljude koji su ti više obitelj, nego obični kolega iz Kluba.

Hvala našim starim prdonjama, koji su pokrenuli ovu priču prije 20 godina i tako omogućili generacijama i generacijama koje su došle iza njih da budu dio te lijepe priče i osjete energiju, duh i zajedništvo. Hvala i svim pojedincima koji su utkali makar i trenutak svog vremena u napredak Kluba i koji su ga činili i još čine onim što je. Onaj stari ujak koji dolazi na zabavu s otrcanim forama i stvara neugodu, ali ga ipak svi rado vide.

Nadamo se da bi i Luka bio ponosan.

Živjeli!