Ispiti za više speleološke kategorije

Vikend od 25. – 27. siječnja 2019., SK Ozren Lukić bio je domaćin ispita za više kategorije Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza. Ispit se održao u prostorijama HGSS stanice Zagreb.  Ispitu je ukupno pristupilo 9 kandidata za naziv speleolog, te 3 kandidata za naziv instruktor speleologije. SKOL je kao klub imao 4 kandidata, tri za speleologa te jednog za instruktora.

U subotu je odrađen i teoretski i praktični dio ispita pred komisijom koju su činili instruktori speleologije  te kandidati za taj naziv. Od članova kluba, Dino Dadić uspješno je odradio ispit te stekao naziv speleolog, Filip Šarc ima odradu te će naziv steći nakon održanog predavanja na speleološkoj školi iz teme uzlova, dok je Damir Janton stekao naziv instruktor speleologije nakon što je pred komisijom obranio instruktorski rad na temu ‘Organizacija speleoloških istraživanja i ekspedicija u Hrvatskoj’.

U nedjelju je održan seminar o edukaciju u speleologiji, gdje je fokus bio na popularizaciji speleološkog djelovanja kroz izradu nove web stranice. Također raspravljalo se o ažuriranju ispitnih pitanja za naziv speleoloških pripravnika te o standardizaciji prezentacija predavanja na speleološkim školama.

Hvala svima na sudjelovanju te čestitke svim novim speleolozima i instruktorima.

 

Napisao: Darko Rubić

Pregled speleoloških zapisnika i nacrta. (foto: Roman Leopold)


Ispitivanje znanja o opremanju. (foto: Roman Leopold)

 

Prvi klubski Instruktor speleologije Damir Janton. (foto: Teuta Vranješ)

 

Nedjeljno predavanje Dalibora Paara o speleološkoj web stranici. (foto: Roman Leopold)

 

Novi Instruktori speleologije i speleolozi. (foto: arhiva KS HPS-a)