Dan otvorenih vrata RGN fakulteta

U ponedjeljak 18. travnja 2016. Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirao je “Dan otvorenih vrata” te svim zainteresiranima na taj način predstavio svoje laboratorije, zbirke, praktikume i predavaonice.

Organizirao je niz radionica i pokaznih vježbi, a u suradnji s Speleološkim klubom Ozren Lukić predstavljena je speleologija kao aktivnost budućih studenata tijekom njihovog studiranja. Posjetiteljima su se predstavile i studentske udruge koje su dio studentskoga života na RGN fakultetu.

Dan otvorenih vrata prezentacijski prostor
foto:Vedran Sudar

Na danima otvorenih vrata prikazani su osnovni čvorovi koji se koriste u speleologiji. Održana je kratka prezentacija osobne speleološke opreme i osnovnog rezultata speleoloških istraživanja – nacrt speleološkog objekta.

Dan otvorenih vrata prezentatorice
foto:Vedran Sudar

Mladim studentima i onima koji će to tek postati predstavljeni su znanstveni radovi iz područja geologije i speleologije koje su objavili članovi SK Ozren Lukić.

Dan otvorenih vrata posjetio je tim NoveTV i snimio prilog za svoju informativnu emisiju koju možete pogledati ovdje (37:11).

piše: Vedran Sudar